Op deze Home & Gift-beurs presenteren vooral kleine (nieuwe) merken zichzelf en de laatste collecties. Voor mij altijd een levende catalogus met items om te onthouden voor styling en publicaties in tijdschriften. Het is uiteraard een sport om de onbekende parels eruit te vissen. Deze vier merken waren dit keer mijn favorieten.

  1. Deze glazen potten annex vazen komen rechtstreeks uit Malawi. Ambachtslieden in Malawi hebben eeuwenoude, traditionele kennis van hun handgemaakte producten en natuurlijke materialen die ze daarvoor gebruiken. Wat ze niet hebben, is toegang tot een moderne visie en een platform om hun producten te verkopen. People of the Sun helpt ambachtslieden met een laag inkomen om een duurzaam bedrijf op te bouwen dat tegelijkertijd hun inkomen en levensstandaard verhoogt. Naast deze potten maken ze ook prachtige houten dierenornamenten voor aan de muur.

2. In 2017 lanceerde Rick, eigenaar van vintage winkel Brut Amsterdam, zijn eigen lijn Home Industrials. Over de vintage industriële items in zijn winkel hoorde hij vaak ‘dat ze tegenwoordig niet meer zo gemaakt worden’. Dat wilde zeggen: tafels, stoelen en kasten van zware, onverwoestbare kwaliteit. Dus ging hij ze zelf produceren onder de naam Brut.nl. De collectie bestaat uit stalen wandbakken, industriële grove veiligheidsspelden, stalen lichtschakelaars en opbergkisten.

3. Al eerder viel ik op de oude leren gymmatten die zo nu en dan te vinden zijn op Marktplaats. Goed nieuws: Nahka is een nieuw merk dat prachtige leren matten produceert, gebaseerd op de oude vertrouwde gymmat. Inzetbaar voor op een daybed, een bank, op de grond, als speelplek, een pallet en waar er ook maar gelounged mag worden.

4. Ondernemer Anne Marie Hermans vindt altijd de mooiste verhalen van ver. Haar shop Urban Nature Culture brengt alle producten, zeldzame vondsten en verloren schatten die ze door de jaren heen heeft verzameld, samen. Van grote metropolen tot verafgelegen dorpen, overal vindt ze mooie producten van inventieve geesten en hard werkende, creatieve mensen.

post: 05 februari 2019