Aaibaar fluweel, overdadig glanzend behang op de muur, zware, verduisterende gordijnen en een hoogpolig tapijt onder mijn voeten. Hoewel mijn huis alles behalve Franse sierlijkheid uitstraalt, verlangt het prinsessenmeisje in mij weleens naar een elegant over the top-boudoir in huis. Met een slot op de deur.

Denk in dramatisch donkere kleuren op de muur, een rijk gedekte kaptafel en mysterieuze schemerverlichting, de vrouwelijke versie van de mancave, zeg maar. Dat het boudoir z’n intrede deed in de 18e eeuw had namelijk een doel: de zelfbewuste vrouw moest zich kunnen terugtrekken in alle elegantie. En opladen.

Nu de muren in huis anno 2019 weer een donkere tint (nachtblauw, goudgeel, antiekroze en flessengroen) krijgen en fluweel als herintreder sfeer brengt, liggen alle ingrediënten voor een boudoirstijl in huis weer in de schappen. Maar niets uniekers dan Marktplaats, hier trokken deze boudoir-stoeltjes mijn aandacht. Haal nog voor kerst een beetje Franse chic in huis met deze vondsten!

 

Dit barok goud-crèmekleurige vliesbehang, 10 meter lang, 53 cm breed, € 28,95 vind je hier. 

Afgeronde hoeken en rijke bloemendessins typeren de elegantie van dit goudkleurig antieke boudoirstoeltje met opslag in de zitting, je kunt er hier op bieden.


Wat is een boudoir zonder antiekroze? Dit hangkastje is ingelegd met roze fluweel en heeft koperen applicaties. Hier op bieden! Van dit vintage cocktail/boudoirstoeltje met franjes zijn twee exemplaren beschikbaar. Hier kun je ze bemachtigen.


Dit sleets fluwelen boudoirdoosje, is hier beschikbaar vanaf € 65,-. Vintage boudoir stoeltje in grijsblauw fluweel, hier bieden.

Fijne knusse feestdagen!

 

post: 17 december 2018