Een post door Chanine Kerseboom. Ze deelt haar liefde voor bijzonder servies met ons.

Kenmerkend voor servies uit de jaren 50, is het aardewerk in pastelkleuren. De bekendste fabrikant uit die tijd is Koninklijke Sphinx, opgericht door de Maastrichtenaar Petrus Regout in de twintigste eeuw (dit bedrijf is tegenwoordig bekend om de fabricage van toiletpotten en ander sanitair, maar dat even daargelaten).

Ik bedacht me dat antiek servies uit de vijftiger jaren zomaar eens veel waard kunnen zijn of veel waard zou kunnen worden, dus heb mijn moeder – groot liefhebster en verzamelaar van allerlei soorten servies- even geraadpleegd. Conclusie; compleet, gemerkt servies heeft de meeste waarde mits alle onderdelen onbeschadigd, ofwel ‘puntgaaf’, zijn. Compleet houdt natuurlijk in dat het servies uit een evenaantal stuks bestaat van 6 of 8 stuks per soort (bord, schotel, kopje, etc). Op Marktplaats zijn complete jaren 50 pastel serviezen amper te vinden, maar mocht je er eentje tegenkomen, dan is mijn moeders en mijn advies; bieden en kopen (of mij een mailtje sturen)!

Regout Pastel rose Koffiepot met filter. Bieden.

Vintage FIFTIES stippen POLKA DOTS één kop schotel zwart roze. Bieden.

Compleet 75 delig gaaf Regina Gouda Meydam servies, jaren 50. Bieden.

Prachtig gaaf koffieservies 50-60er jaren wit-geel. Bieden.

Pastel gele puddingvorm met onderschotel. Bieden.

Jaren 50 koffiepot zwart met gele deksel. Bieden vanaf 15 euro.

Regout pastel aida, amsterdam en zwarte kat. Bieden.

P. Regout Royal Sphinx Maastricht kan Pierre pastel blauw. Bieden. 

Pastel model Sphinx Greyhound Regout. Bieden.

Gebaksschoteltjes jaren 50, merk; Huizen Holland. Bieden vanaf 1,50 euro.

Kop en schotels uit de jaren 50. 25 euro.

Vier Gemerkte Prachtige Blauwe Bordjes Jaren 50 Melamine. Bieden vanaf 10 euro.

post: 24 mei 2012