Les Puces de Saint-Ouen

Bij een vlooienmarkt denk je al gauw aan houten kraampjes met morsige afdankertjes uit grootmoederstijd, maar dat is in Parijs dus echt niet zo. Deze marché aux puces is juist heel bon chic, bon genre. En zonder overdrijven, je kunt er echt een hele dag rondbrengen als je net zoals ik ontzettend veel houd van vintage en antiek. Ik ga je eens wat foto’s laten zien die ik er maakte, gewoon om je alvast een beetje lekker te maken.

Les Puces de Saint-Ouen

Kijk, dit is al gelijk lekker binnenkomen. Ik zou zelf nooit op deze tint paars zijn gekomen als muurkleur, maar in combinatie met de gouden lijsten, lampen en kandelaars werkt hij echt heel fijn. Geen fan van het sloophouten klaptafeltje, maar je kunt niet alles hebben in het leven. Die blauwe tempelleeuwen dan gelukkig weer wel, want ze staan op Marktplaats voor € 139,95.

Les Puces de Saint-Ouen

Vooraan Les Puces vind je kleine kraampjes met een wat hoger meukgehalte, maar verderop wordt het écht interessant. Daar vind je namelijk straatjes met piepkleine winkeltjes als deze. En is die stoel links nu een Lodewijk XIV, XV of XVI? Ik heb het laatst eens uitgezocht en het juiste antwoord is XV.

Les Puces de Saint-Ouen

Ik kan het niet met honderd procent zekerheid zeggen, maar die set van twee vazen en een klok lijkt me van Sèvres te komen. En dat weet ik omdat daar laatst ben ingedoken toen ik een andere Sèvresklok op Gevonden op Marktplaats deelde. I love my job!

Les Puces de Saint-Ouen

Let op mijn woorden, dat malachietgroen van de rechterstoel wordt het helemaal in huis. Sterker nog, een goede vriendin van mij heeft laatst al met de hand gemengde ambachtelijke muurverf in deze kleur besteld bij haar interieurontwerper. En die deed toch zo mysterieus over de herkomst – echt een beetje underground  dus. Heel benieuwd naar het resultaat!

Les Puces de Saint-Ouen

Toegegeven, hij is een tikkeltje overbelicht. Maar dit is nou is na al die jaren nog steeds één van favoriete foto’s. De groene Chinoiserie kastjes zijn waanzinnig mooi en kleine Jack Russeltjes zijn sowieso gezellig in huis.

Les Puces de Saint-Ouen

Helemaal achteraan Les Puces vind je een paar overdekte hallen met de meest exclusieve meubelstukken. Met zo’n USM Haller kastensysteem zit je altijd gebeiteld. Op Marktplaats vind je regelmatig complete kasten en losse onderdelen waarmee je de boel kunt uitbreiden. Ooit ga ik er zelf aan beginnen en natuurlijk moet ik het mezelf dan extra moeilijk maken en gaan voor zeldzaam middenblauw in plaats van mainstream grijs.

Les Puces de Saint-Ouen

Met de DeSede 600 bank is het altijd makkelijk scoren. Iedereen vindt hem namelijk mooi! Mijn mede-curator Jazz vond er laatst eentje op Marktplaats. De hartjes vlogen om zijn oren op Instagram.

Les Puces de Saint-Ouen

Julien is er heilig van overtuigd dat chroom dé interieurtrend van volgend jaar gaat worden. Als ik de wandobjecten op de foto hierboven zie, dan geloof ik hem helemaal. Bizar mooi toch?

Rod Stewart visiting Les Puces de Saint-Ouen

OMG, het is Rod Stewart! Ook weer zo’n ding om hem aan te spreken en te vragen of ik met hem op de foto mocht, he? Zo’n fan ben ik eerlijk gezegd niet. Ja, Young Turks is wel aardig – maar daar houdt het ook wel bij op. Na wat wikken en wegen vond ik mezelf heel principieel toen ik besloot om Rod Stewarts privacy te respecteren en dan maar een foto van zijn rug te maken.

Je vindt Les Puces de Saint-Ouen direct bij Porte Clignancourt aan de Périferique. Metro 4 stopt er vlakbij, maar je moet wel eerst even door een heel stomme markt met onderbroeken en nep-Crocs lopen om er te komen. Doe je de groeten aan Rod Stewart als je hem ziet? 

 

 

 

 

post: 07 maart 2019